Edision OS MIO 4k Image issue

Discussions, tools and files related to Edision.
Post Reply
putermech
New Member
New Member
Articles: 0
Posts: 4
Joined: Tue Jun 02, 2020 11:58 pm

Edision OS MIO 4k Image issue

Post by putermech » Tue Jun 09, 2020 10:21 pm

Current Image : Tnap 3.2 -- Based On OpenPLi
Last Update 5/17/2020

I'm not able to change the image. After I place the power plug back in, I see the grey/white screen where I am to hold OK for ten seconds using RCU. All it does is boot as normal. These options do appear with blue line lapsing. Note: I also see a green dot appear on the box after holding ten seconds.
(Red for English - Green for Dutch - Yellow for restart - Blue for Exit)

The USB stick only has osmio4k folder with the three other files inside. (tried 32GB USB stick, and 8GB SD card)

I tried these images below

openatv-6.4-osmio4k-20200609_usb /osmio4k
osmio4k-PurE2-6.2-20191007_usb /osmio4k
openvix-5.3.033.release-osmio4k_usb /osmio4k

Also these options don't appear to function

Menu / Setup / Software update <--quickly show downloading blue line before switching to three options.
Menu / Flash image <--red circle X - cannot find image -- try again later

I would also like to change the skin in the GUI option but I not sure how, as my menu plug-in lacks the program.
Missing the weather option plug in too.

Any ideas ?

Tags:

belter-one
TVRO Guru
TVRO Guru
Articles: 0
Posts: 236
Joined: Wed Apr 11, 2018 11:23 am
Has thanked: 92 times
Been thanked: 6 times

Re: Edision OS MIO 4k Image issue

Post by belter-one » Wed Jun 10, 2020 1:01 am

putermech wrote:
Tue Jun 09, 2020 10:21 pm
Current Image : Tnap 3.2 -- Based On OpenPLi
Last Update 5/17/2020

I'm not able to change the image. After I place the power plug back in, I see the grey/white screen where I am to hold OK for ten seconds using RCU. All it does is boot as normal. These options do appear with blue line lapsing. Note: I also see a green dot appear on the box after holding ten seconds.
(Red for English - Green for Dutch - Yellow for restart - Blue for Exit)

The USB stick only has osmio4k folder with the three other files inside. (tried 32GB USB stick, and 8GB SD card)

I tried these images below

openatv-6.4-osmio4k-20200609_usb /osmio4k
osmio4k-PurE2-6.2-20191007_usb /osmio4k
openvix-5.3.033.release-osmio4k_usb /osmio4k

Also these options don't appear to function

Menu / Setup / Software update <--quickly show downloading blue line before switching to three options.
Menu / Flash image <--red circle X - cannot find image -- try again later

I would also like to change the skin in the GUI option but I not sure how, as my menu plug-in lacks the program.
Missing the weather option plug in too.

Any ideas ?
Hello,

The last functional image I have been able to use is April 9, 2020, with a file size of ~ 260 MB for openatv-6.4-osmio4kplus-20200408_usb.zip. The most recent file images are ~ 116 MB in size and appear to be garbage spit out by a build machine that is no longer actively maintained. Good luck. If I can figure out anything more I will share it here.

Cheers and welcome,

belter-one

putermech
New Member
New Member
Articles: 0
Posts: 4
Joined: Tue Jun 02, 2020 11:58 pm

Re: Edision OS MIO 4k Image issue

Post by putermech » Wed Jun 10, 2020 4:43 pm

So following the procedures...your box was able to change images? Or am I missing something?

putermech
New Member
New Member
Articles: 0
Posts: 4
Joined: Tue Jun 02, 2020 11:58 pm

Re: Edision OS MIO 4k Image issue

Post by putermech » Thu Jun 11, 2020 12:28 am

openpli-7.2-release-osmio4k-20200601_usb <-- this one actually worked... The files inside are different than all the rest... emmc.img where all the others are rootfs.tar.bz2

belter-one
TVRO Guru
TVRO Guru
Articles: 0
Posts: 236
Joined: Wed Apr 11, 2018 11:23 am
Has thanked: 92 times
Been thanked: 6 times

Re: Edision OS MIO 4k Image issue

Post by belter-one » Thu Jun 11, 2020 1:44 am

putermech wrote:
Wed Jun 10, 2020 4:43 pm
So following the procedures...your box was able to change images? Or am I missing something?
Hi putermech,

I was able to update the Edison MIO 4K Plus with the image downloaded on April 9 2020. Sometime after that the images from the nightly build became unusable, going from circa 260MB in size on 4/9/2020 to 116MB in size sometime after. It seems in your next post that you had success updating using an openPLI image instead of an openATV image? If so, are there any new features? Please see below a screenshot of my receivers information. Perhaps that will help.

Box-Info.png

Cheers,

belter-one

putermech
New Member
New Member
Articles: 0
Posts: 4
Joined: Tue Jun 02, 2020 11:58 pm

Re: Edision OS MIO 4k Image issue

Post by putermech » Thu Jun 11, 2020 12:38 pm

It appears to have less options than what came stock. infact I don't see SKIN under GUI to change...also this version appear to be missing American locations, but I was able to change time zone. The Satellite list is East...Where's G19 ?

belter-one
TVRO Guru
TVRO Guru
Articles: 0
Posts: 236
Joined: Wed Apr 11, 2018 11:23 am
Has thanked: 92 times
Been thanked: 6 times

Re: Edision OS MIO 4k Image issue

Post by belter-one » Sun Jun 14, 2020 12:28 pm

putermech wrote:
Thu Jun 11, 2020 12:38 pm
It appears to have less options than what came stock. infact I don't see SKIN under GUI to change...also this version appear to be missing American locations, but I was able to change time zone. The Satellite list is East...Where's G19 ?
Hi putermech,

I do a "restore system settings" from the Software Management menu item after installing a new image. This restores a usable satellites.xml file among other things. If you do not have a usable settings file to restore with you could try this: viewtopic.php?f=245&t=4898 .

Summer is almost here, 8-)

belter-one

Post Reply

Return to “Edision”